Potensialet for klubbene er stort

Potensialet for klubbene er stort

Det bor under 2.000 personer i Kabelvåg, men idrettslaget der mottar 114.000 kroner fra Kraft til idretten. – Det er ikke størrelsen, men engasjementet det kommer an på.

Postet 20.03.2017

Morten Stormo i Kraft til idretten ser nesten dobbelt i kantina på Lofotkraft i Svolvær: To sjekker med to nesten identiske beløp. Den med «114.127 kr» er til Kabelvåg IL. Den med «111.700 kr» skal til naboklubben Svolvær IL. Kabelvåg og Svolvær er to gode naboer som gjerne konkurrerer. I tilfellet med idrettsstrøm har det vært lønnsomt å la det «gå sport i det».

Lokalbefolkningen og næringslivet har tegnet abonnement på idrettsstrøm fra Kraftinor slik at Kabelvåg IL får støtte basert på strømforbruket. I mange tilfeller fungerer strømmålerne i bygninger i Kabelvåg som kasseapparat for idrettslaget.

– Engasjement betyr mer enn størrelse. De idrettslagene som mottar mest støtte fra Kraft til idretten, har fått foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og ikke minst næringslivet til å støtte via strømmåleren, sier Morten Stormo.

I tillegg til KIL og SIL, mottar også den felles skiklubben for Svolvær og Kabelvåg 38.000 kroner i idrettsstøtte.

– Eksempelet med Kabelvåg IL sier noe om potensialet for andre steder og i byene, sier Stormo.


Ut fra støtte pr. innbygger, er dette potensialet i noen utvalgte byer (kommunene) ved å skape samme engasjement som i Kabelvåg:

  • Tromsø: 4,3 mill. kr
  • Bodø: 3,1 mill. kr
  • Harstad: 1,5mill. kr
  • Mo i Rana: 1,6 mill. kr
  • Hammerfest: 630.000 kr
  • Alta: 1,2 mill. kr
For å støtte klubben i ditt hjerte: Registrer deg på www.kti.no eller ring 02006

Bestill Idrettsstrøm

Få en bedre strømavtale og gi pengestøtte til ditt idrettslag!


Fortsett å skrive...