Får 45.000 kroner i Idrettsstrøm-støtte

Får 45.000 kroner i Idrettsstrøm-støtte

Konseptet Idrettsstrøm fra Polar Kraft har gjennom året gitt penger i kassa for Narvik Slalåmklubb. – Idrettsstøtten er viktige midler for oss, og pengene skal i 2024 gå til skiskole og aktiviteter for barn og unge, sier klubbleder John Christian Eriksson.

Postet 08.02.2024

Da konseptet Idrettsstrøm ble en realitet hos Polar Kraft for 11 år siden, var Narvik Slalåmklubb tidlig ute med å engasjere seg. Klubben kan nå se tilbake på viktige inntekter gjennom årenes løp: Totalt 218.000 kroner er blitt generert til klubbkassa som følge av Idrettsstrøm. 


- Både privatpersoner og bedrifter støtter oss gjennom denne ordningen hvert år, og det er fantastisk for slalåmklubben at denne muligheten finnes, sier Eriksson.

 - Viktige midler
Idrettsstrøm er blant Polar Krafts mest populære strømkonsepter:

For hver kilowattime kunden forbruker, går 1 øre uavkortet til et valgfritt idrettslag – tilsvarende grasrotandelen til Norsk Tipping. Idrettsstøtten samles inn via strømregningen, og deles ut av Polar Kraft én gang i året.

Klubbene avgjør selv hva midlene skal brukes til. For Narvik Slalåmklubb har 2023 vært et godt år - snart venter en utbetaling på hele 45.000 kroner.

- Hva skal dere bruke pengene til?

- Pengene går i sin helhet til å tilrettelegge for aktiviteter for barn og unge. I 2024 starter vi igjen opp med skiskole for barn i alderen 5-12 år. Vi håper at dette vil føre til at flere barn får øynene opp for alpint. Vi har tidligere erfart at skiskole er en god sosial arena, der både barn og voksne kan møtes og dele ekte idrettsglede.

Narvik Slalåmklubb planlegger også for flere skirenn i Narvikfjellet. I tillegg er Idrettsstrøm-midlene med på å gjøre det mulig for klubbmedlemmer å delta på diverse arrangementer i både Nord- og Sør-Norge gjennom året.

- Idrettsstøtten fra Polar Kraft er derfor viktige midler for oss, sier Eriksson.

Storutbetaling rett rundt hjørnet
Morten Stormo er konseptansvarlig i Polar Kraft, og kan fortelle at Idrettsstrøm er et av selskapets mest populære konsepter. Dette fordi så godt som alle har et forhold til et idrettslag i sitt lokalområde.

 - Hva er det med Idrettsstrøm som engasjerer?

- Idrett, og særlig lokalidrett, gjør noe med folk. Med dette konseptet har vi tilgjengeliggjort midler til idrettslag ved at kunder velger et strømprodukt som gjør det mulig å bidra med 1 øre per kWh. Det er utrolig å se hvor mye det faktisk utgjør gjennom et år, sier Stormo.

Sikrer rekruttering til klubben
Narvik Slalåmklubb har gjennom flere år oppfordret medlemmer og samarbeidspartnere til å velge Idrettsstrøm. God økonomi i klubben er med på å sikre fortsatt rekruttering til alpinsporten, forteller John Christian Eriksson.

- Vi er takknemlige for at Polar Kraft tilbyr denne muligheten. Vi håper også at folk der ute fortsetter å støtte Narvik Slalåmklubb gjennom årene som kommer, både bedrifter og privatpersoner.