Nå er det gratis å trene i dette idrettslaget

Nå er det gratis å trene i dette idrettslaget

I 2013 var det 30 medlemmer i Billefjord IL. Nå er antallet tidoblet. Og treningsavgiften fjernet.

Postet 19.02.2021

Det eneste en person under 19 år trenger å betale for å drive med idrett i Billefjord er 115 kroner i medlemsavgift.

- Av dette går 15 kroner til avgifter. Og en hundrelapp til klubben. Også for voksne har vi klart å sette prisen kraftig ned for å drive med trening, forteller ildsjel og superambassadør for Kraft til idretten, Ørjan Langsholt.

Se liste for total idrettsstøtte i 2020

Nesten 90.000 kroner i året

Den lille finnmarksklubben er i år nummer åtte på oversikten over klubber som får mest inntekter fra Kraft til Idretten – med nesten 90.000 kroner i året. Legg til at klubben er nummer 12 i gamle Finnmark fylke på grasrotandelen og man finner en klubb som har sørget for inntekter fra andre plasser enn lommeboka til medlemmene.

- Og siden vi tok tak i idrettslaget i 2013 har vi ikke mistet en eneste sponsor. Bare fått flere og flere, sier Langsholt.

Blant de som har vært med en stund er RP Eiendom – som besitter mye bygningsmasse i Finnmark. I utgangspunktet en litt usynlig bedrift. Men gjennom Idrettsstrøm klarer eier å tyne litt ekstra ut av bedriftens samfunnsbidrag.

Verdt å støtte

- Billefjord IL er virkelig en klubb som er verdt å støtte. Med lite midler har de klart å skape masse aktivitet, sier daglig leder Sten Rune Pettersen.

Klubben har nylig investert i innebandykøller, og fått på beina et lag med spillere i tenårene. Et e-sportlag er etablert. Og man har investert i en ny snøscooter.

- Alt for å legge til rette for mer aktivitet. Da klubben ble revitalisert i 2013 hadde vi 30 medlemmer. Nå har vi 330 – hvorav cirka 180 er aktive utøvere, forteller Langsholt.

Klubben driver med innebandy, fotball, barneidrett, kajakk, badminton og ski.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om Idrettsstrøm:

Morten Stormo. Tlf 476 64 555

morten.stormo@polarkraft.no

 

Aldri har valget av idrettsklubb vært enklere

Startet opp lag. Snart tredoblet antall spillere