Leder, løypekjører, trener og strømselger

Leder, løypekjører, trener og strømselger

Han bekler de fleste rollene i Leknes Skiklubb, Inge Harald Olsen. Han var med og startet klubben, han er leder, løypekjører og trener. Og så selger han idrettsstrøm – for skiklubben, selvfølgelig.

Postet 20.03.2017

– Det å skaffe penger til klubben er en del av jobben, sier Inge Harald Olsen idet vi møter han hjemme på Leknes. Ute er det nesten snøfritt, tråkkemaskinen har for det meste stått i garasjen ved Lofthallen så langt i vinter.

Værgudene spiller ikke på lag denne sesongen, men Olsen har def
initivt mange andre gode krefter på sin side.  


– 
Det er velvilje på alle plan. Folk bidrar. Jeg har faktisk opplevd at folk ringer og spør om hvordan de kan støtte. Jeg tror det handler om at skiløypene gir folk noen fantastiske opplevelser – som de, bokstavelig talt, setter pris på, sier Inge Harald Olsen.  


Han får det naturligvis til å høres enklere ut enn det er. F
or Vestvågøys mr. Langrenn vet at det koster både tid og penger å etablere og opprettholde et aktivitetstilbud på dugnad. Nettopp derfor setter han ekstra pris på to konsepter som bidrar med kjærkomne midler til skiklubbens arbeid


– 
Grasrotandelen til Norsk Tipping og Kraft til idretten fra Polar Kraft; to helt fantastiske konsepter. Pengene kommer uten at vi trenger å løfte en finger. Kraft til idretten og grasrotandelen sparer oss for masse arbeid – og gir oss masse penger. Min opplevelse er at folk bruker disse ordningene til å støtte et arbeid som de liker, sier Inge Harald Olsen.  

Denne måneden har det strømmet vel 13.000 kroner inn i klubbkassen i form av idrettsstøtte fra Polar Krart. Olsen har, selvfølgelig, bidratt til å rekruttere støttespillere – både privatpersoner og bedrifter.  


– 
Enten jeg møter folk på butikken eller i skiløypa, så prøver jeg å få folk over på idrettsstrøm. Her om dagen gikk en ny bedrift inn som støttespiller ved å tegne idrettsstrøm med Leknes skiklubb som mottaker at idrettstøtten, forteller Olsen. 

Leknes skiklubb mer enn tredoblet idrettstøtten fra Polar Kraft
 fra 2015 til 2017. Målet er at det tallet skal øke ytterligere dette året.  


– 
Tenk om alle de som allerede bidrar til vårt arbeid i Bymarka rekrutterer én idrettsstrømkunde hver; da dobler vi! sier Olsen med glimt i øyet.  


Budskapet har naturligvis nådd skiklubbens 1.250 følgere på Faceb
ook i form av ei oppfordring om å skaffe flere støttespillere gjennom Kraft til idretten.  


– 
Det fantastiske med Kraft til idretten, er at pengene kommer inn – uten at folk trenger å gjøre annet enn å bruke strøm. Jeg har aldri fått noen negative tilbakemeldinger fra folk som har gått over til idrettsstrøm. Hvis noen skulle være misfornøyde, er det jo bare å bytte. Ingen bindingstid, argumenterer strømselger Inge Harald Olsen.