Idrettsstrøm til eliteserien

Idrettsstrøm til eliteserien

Et kult og gjennomtenkt opplegg, sier LSK-direktør Robert Lauritsen.

Postet 30.11.2016
Idrettsstrøm fra Kraftinor rykker opp idet LSK-fansen kan støtte klubben i sitt hjerte via strømmåleren. – En moderne form for dugnad, sier tidligere toppalpinist, nå idrettspappa, Tom Stiansen. – Et kult og gjennomtenkt opplegg, sier LSK-direktør Robert Lauritsen.

Idrettsstrøm er like enkelt som genialt: 
  • Enkelt for alle som vil støtte laget eller klubben de har nærmest. 
  • Genialt for laget/klubben, som mottar en strøm av penger for hver støttespiller eller sponsor som velger idrettsstrøm. 

Ikke rart Kraftinor har kalt konseptet Kraft til idretten. 
Alle registrerte idrettslag og -klubber i Norge kan motta støtte fra Kraft til idretten. Alt du trenger å gjøre, er å bytte til idrettsstrøm fra Kraftinor, og oppgi hvilket idrettslag du vil støtte (finner du klubben i vår oversikt, er den berettiget til støtte). Enklere blir det ikke.
    
Jeg vil støtte mitt idrettslag med idrettsstrøm 

Mange av oss i Kraftinor har, eller har hatt, ulike engasjementer innenfor idretten – slik de aller, aller fleste i Norge heldigvis har, sier Frank Sundermeier, markedssjef i Kraftinor. 

Privat er han en ivrig idrettspappa. Akkurat nå er det Narvik Slalåmklubb som opptar han og familien mest, men han har også hatt sin tid på sidelinja som fotballpappa.
 
– Foreldrenes engasjement henger sammen med hva ungene interesserer seg for, og nå er det slalåm for vår del, forklarer Sundermeier.

– Men uansett om det er snakk om fotball, slalåm, turn, seiling, håndball eller langrenn, så er det én ting som går igjen på foreldremøter og styremøter rundt om i idretts-Norge:

Hvordan skaffe penger?
For hver gang strømmålerne som er knyttet til et idrettsstrøm-abonnement fra Kraftinor og Kraft til idretten registrerer 1 kWt, tikker det 1 øre uavkortet inn i kassen til idrettslaget som forbrukeren selv oppgir som mottaker av støtten. 

– Jeg er selv idrettspappa, og engasjert i klubben hvor mine unger kjører alpint. Jeg ser på idrettsstrøm som den moderne dugnaden: Det er et godt supplement til den andre dugnaden som foregår i en klubb som vår. Det trenger ikke være enten eller, sier Tom Stiansen. 

Den tidligere toppalpinisten er hovedambassadør for Kraft til idretten. Han ser at stadig flere klubber og idrettslag mottar en strøm av støtte via Kraft til idretten-konseptet. Støttebeløpene varierer. Både ut fra størrelse og engasjement. 

– Vi ser at engasjement betyr mer enn størrelse. Det idrettslaget som mottar mest støtte fra Kraft til idretten, får årlig rundt 100.000 kroner. De har jobbet aktivt med å få foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og ikke minst næringslivet til å støtte via strømmåleren. På den måten tikker pengene inn i kassen, og ildsjelene i klubben får bruke tiden på de ønsker mest av alt: Aktiviteter til barn og unge, sier Stiansen.  
Syns du konseptet ligner på grasrotandelen til Norsk Tipping, har du helt rett: 

– Helt klart, vi lot oss inspirere av grasrotandelen, og ønsket oss noe som skulle være like enkelt både for givere og mottakere. 

– Samtidig var vi klar over at idrettsstrøm som kraftprodukt måtte være konkurransedyktig for å bli valgt. Det har vi klart ved å legge ei aktiv strømforvaltning til grunn, noe som tidligere kom store industrikunder til del. For alle som ønsker det, gjennomfører vi en prissjekk; enkelt og greit ved at folk sender inn et bilde av strømregningen. 85 prosent av prissjekkene som er utført, viser at kunden faktisk får billigere strøm gjennom Kraft til idretten. I tillegg støtter han eller hun det lokale idrettslaget, forklarer Frank Sundermeier, markedssjef i Kraftinor.

Robert Lauritsen er direktør i Lillestrøm Sportsklubb. Han er full av lovord om Kraftinor og den jobben som er lagt ned for å etablere konseptet Kraft til idretten. 

– Vi har lenge ønsket oss en strømleverandør med på laget. Alt Kraftinor gjør med dette konseptet er gjennomtenkt og bra. Vi syns kort og godt det er kult, og gleder oss til å formidle denne måten å støtte LSK på til LSK-fans over hele landet, sier Lauritsen. 

De ansatte i klubben har allerede «tatt overgang». Støtten tikker dermed inn til LSK etter hvert som hus varmes opp, elbiler lades og middag lages på komfyrene og i stekeovnene på Romerike. 

Vil du støtte LSK basert på ditt eget strømforbruk, gjør du det enkelt her og nå: LSKSTRØM

Kraftinor betaler årlig ut vel èn million kroner til idrettslag gjennom konseptet Kraft til idretten, et tall som stadig øker.