Idrettsstrøm 2021: En sjeldent god avtale for lommeboka

Idrettsstrøm 2021: En sjeldent god avtale for lommeboka

Det er ikke bare idrettslaget ditt som nyter godt av å være kunde av Idrettsstrøm. I 2021 var det en av landets beste strømavtaler.

Postet 22.02.2022

Med sjokkprisene på strøm har det gjennom vinteren vært et stort fokus på avtalene du gjør med ditt strømselskap.

I hovedsak er det avtaler som følger markedsprisen (spotpris) eller avtaler som gir deg en fast pris per måned (fastpris).

Idrettsstrøm er et slags «blandingsprodukt» - hvor det er vi i Polar Kraft som tar den største risikoen. Mens kunden ender opp med en svært god pris – gjennom en avtale vi forvalter.

- Når vi oppsummerer 2021, ser vi at vår pris er lavere enn spotprisene både for kundene i nord og kundene i sør, forteller konseptansvarlig Morten Stormo.

På grunn av en energi-krise i Europa er det særlig sør i Norge det har vært et enormt prishopp.

I november ble også nord og sør delt i to områder i Idrettsstrøm-avtalen. En lykkelig skilsmisse – hvor begge områdene kommer ut med svært gode priser.

- I nord er jo prisene allerede Europas laveste. Vår ferdige pris for hele 2021 var 41,97 øre pr/kWh. Spotprisen inkludert påslag havner på ca 43 øre avhengig av strømavtalen. I de fleste tilfeller vil prisen bli høyere, fordi det er svært krevende å holde strømforbruket lavt i periodene på døgnet med høyest pris, forteller Stormo – som presiserer at Idrettsstøtten er inkludert i samme regnestykke.

- I sør er prisene noe helt annet. Siden vi splittet opp i et prisområde for nord og sør i november, har vår pris ligget på 149,94 øre/kWh. I samme periode har spotprisen vært 30 øre høyere. Det betyr at det virkelig er store penger å spare i sør – der strømprisene virkelig har begynt å spise brutalt av folks lommebøker, sier Stormo.

- Men det advares stadig vekk mot slike type avtaler med en slik forvaltet pris?
- Ja, det er noen som bruker denne måte å prise avtalene sine på til å gjøre det både dyrt og komplisert for kundene. Men vi har levert svært gode priser hvert eneste år, sier Stormo – og påpeker to ting:

  1. Idrettsstrøm kommer uten bindingstid. Hvis ikke Polar Kraft klarer å levere en god nok avtale, kan du si den opp.
  2. Idrettsstrøm har hatt stigning i antall kunder hvert år.

- Vi har svært mange lojale kunder. Det er det fremste beviset på at disse er fornøyde med både prisen og konseptet.