Hit tar du helikopter for å komme deg til bortekamp

Hit tar du helikopter for å komme deg til bortekamp

Den lille klubben bruker en halv million kroner på å reise hver sesong. Da er det ikke rart at ordføreren hyller Kraft til Idretten.

Postet 19.02.2020

Den lille klubben bruker en halv million kroner på å reise hver sesong. Da er det ikke rart at ordføreren hyller Kraft til Idretten.

Når eneste transportmiddel til bortekamp er helikopter eller 5,5 timer med ferge, er det greit med 138.792 i året fra Kraft til idretten.

- Vi synes rett og slett at det er et genialt konsept. Vi er ikke så mange her ute – og det er krevende å holde i gang aktiviteter, forteller ordfører Susan Kristiansen.

Polar Kraft eies av Nordkraft, Salten Kraftsamband og Lofotkraft.

- For oss sier det litt om verdiene til selskapene at man har et slikt konsept.

765 mennesker holder til på Værøy. Og et idrettslag. Med eget A-lag – som spiller på nivå seks. I tillegg er det flere aldersbestemte lag – inkludert et jentelag som spiller i ordinært seriespill i Salten.

- Herrelaget vårt bruker vi 250.00-300.000 på. Jentelaget koster oss rundt 150.000. I tillegg har vi flere aldersbestemte lag som reiser en del på turneringer og sånn, sier Tor Kristian Fagertun i Værøy IL.

Totalt koster det minimum en halv million å sende lagene på tur – i tillegg til drift av klubbhus, idrettshus, ballbinge og tursti. I tillegg leier klubben kunstgress av kommunen.

- Nå holder veldig mange av A-spillerne våre til i Bodø, så bortekamp er ikke det verste. Det er faktisk dyrere med hjemmekamp, sier Værøy-leder Tor Kristian Fagertun.

Ruten mellom Værøy og Bodø er den eneste helikopterruten i Norge med regelmessig ordinær passasjertransport. Det er to daglige rundturer mandag til fredag, en rundtur lørdag og en rundtur søndag.

- Noen gang bruker vi ferge. Men det blir også en del helkopterutgifter på budsjettet, humrer han.

Til sammen bruker klubben et meget anstendig beløp på reisevirksomhet.

- Vi har nok et av de høyeste reisebudsjettene i Norge – målt mot budsjettet ellers, sier han.

Da kommer støtten fra Polar Kraft godt med. Totalt hentet klubben inn fantastiske 138.792 kroner fra Kraft til Idretten inn på konto.

- Nå håper vi at enda flere får øynene opp for det. Ikke minst utflyttede værøyværinger som kanskje kan bidra litt til øya over strømregninga, sier Fagertun.