Disse har feriens fineste sommerjobb

Disse har feriens fineste sommerjobb

Ferie betyr ikke at idretts-Norge stopper opp.

Postet 08.07.2019
Sommer betyr for de fleste fri fra skole og organisert idrett.

Men noen av våre gode Kraft til idretten-venner har slett ikke tatt ferie. Det er sommerskoler, sommerturneringer og sommer-cuper over det ganske land.

I Harstad har idretten selv organisert en helt spesiell vri. Der har Harstad Idrettsråd tatt initiativ til at en rekke av idrettslagene i byen får hver sin dag hvor de arrangerer aktiviteter.

Blant annet håndball, håndball og sykkel. 

- Et fantastisk flott tiltak. Vi hadde et flott arrangement - med både gamle og nye syklister. Siden vi ikke kunne forvente at alle hadd e sykkel hadde vi et terrengløp, forteller leder i Harstad Cykleklubb, Bjørn Tore Woll.

Han forteller at klubben også har hatt sine populære Barnekarusellen-ritt gående utover sommeren.

- Det har vært utrolig bra oppmøte. Ikke alle reiser bort på ferie, forteller han.

Tilbudet går gjennom hele sommer-sesongen. Og i fjor var det totalt 288 syklister som var med på ett eller flere ritt.

- Det er litt færre nå på sommeren. Men det er en del av vårt ansvar å gi tilbud til de som ikke er bortreist, sier Woll.Sommer-turn

I Narvik har man for sjette året arrangert sommerturnskole. Det har i to uker vært slått hjul, stift og salto fra tidlig til sent.

Instruktørene Emilie Garnes, Frida Johnsen og Jeanette Stensnes har fått bytte bort "vanlige" sommerjobber, med lærerjobb for unge turnrekrutter.

- Det er en veldig fin sommerjobb å få være med på. Krevende innimellom, men det er veldig mange flinke unger, forteller Emilie.

Leder i Narvik Turnforening, Tore Nysæter, er blant de som ser stor nytte i sommerturn-skolen.

- Både som arena for rekruttering og for at våre gymnaster skal få trent sommerstid også. I tillegg kan vi tilby våre unge trenere sommerjobb og det er med på å gjøre det attraktivt å være trener i klubben, sier Nysæter.

Klubben hans er blant de som har vært best på å rekruttere ekstrainntekter via Kraft til Idretten. Med 25.000,- kroner ekstra inn på konto i 2018 blir det også enklere å ha økonomisk rygg til å bære slike arrangementer.

- Ordningen med Kraft til Idretten er til hjelp for mange idrettslag, og den direkte støtten fra Polar Kraft til mange prosjekter viser viktigheten av å handle lokalt, sier Nysæter.